Συνταγές
Γλυκό ψυγείου – Ωραίο και νηστίσιμο!
Η Συνταγή είναι από Evaggelia Litsa Bekou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 λίτρο χυμό έτοιμο από σούπερ μάρκετ
-100 γρ. κορν φλάουρ
-μισή κούπα ζάχαρη (εάν το θέλετε πιο γλυκό)
-2 βανιλίνες
Όλα μαζί βράσιμο μέχρι να πήξει και μετά σε μια φόρμα, και στο ψυγείο για 3 ωρίτσες.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεφορμάρεις και πασπαλίζεις με τριμμένη καρύδα και έτοιμο το γλυκό μας ψυγείου.
Η συνταγή είναι από Evaggelia Litsa Bekou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ένα εύκολο Γλυκό ψυγείου για όλα τα τραπεζώματα
Η συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
-2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλιας
-1 κτσ. νουτέλα
-1 φάκελο Garni ή dream topping
-λίγο γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων
-τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάω τα άνθη αραβοσίτου σε 2 ξεχωριστά μπωλ μέχρι να αφρατέψουν, στο ένα με πρόσθετη νουτέλα και κτυπώ με μίξερ. Το άλλο το αφήνω όπως έχει.
Βουτάω τα μπισκότα στο γάλα για λίγο και τα βάζω σε πυρέξ.
Απλώνω την άσπρη κρέμα από πάνω και ισιώνω με σπάτουλα.
Μετά βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και τη σοκολατένια κρέμα, κάνω μια τελευταία στρώση από μπισκότα.
Μετά χτυπάω το dream topping σε σαντυγί και πασπαλίζω με τρούφα.
Βάζω ψυγείο να παγώσει.
Η συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”