Συνταγές
Γλυκό μόκα για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν τον καφέ!
Αν ο καφές είναι από τις αγαπημένες σου συνήθειες τότε δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο γλυκό μόκα με κύριο συστατικό τον στιγμιαίο καφέ και δεν θα το μετανιώσεις! Η συνταγή αποτελείται από το σιρόπι, το παντεσπάνι και την μοναδική κρέμα που όλες οι γεύσεις μαζί συνδυάζονται τέλεια και αρμονικά μεταξύ τους.
Υλικά
Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές στιγμιαίου καφέ
300 ml νερό
Για το Παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
5 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν
2 βανίλιες
Για τη Κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
1/4 του φλυτζανιού από το σιρόπι καφέ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη και τον καφέ.
Συνεχίζουμε με το παντεσπάνι. Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη και την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι αυτό να σκληρύνει.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο είναι καυτό το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι (κρατάμε 1/4 από μία κούπα του καφέ). Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με τη κρέμα του γλυκού μας. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε κατόπιν το τυρί κρέμα. Βάζουμε το κρύο σιρόπι καφέ και δουλεύουμε.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Τέλος, σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Έτοιμο το γλυκό μόκα! Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία αν αποφασίσεις να το φτιάξεις!
Δες τη συνταγή σε βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!