Συνταγές
Θα τη φτιάχνετε σε κάθε γενέθλια – τούρτα μόκα
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ ΓΙΆ ΤΌ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 ΑΥΓΑ
125 ΓΡ. ΖΆΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
(ΦΑΡΙΝΑΠ)
55ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
1ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ.
ΣΙΡΌΠΙ
200ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ / 200ΓΡ ΝΕΡΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 Κ.Γ ΚΑΦΕ
ΚΡΈΜΑ
2 ΚΡΈΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ((600ml συνολικά))
4 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΜΕΓ. ΚΑΚΑΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΜΕΓ ΚΑΦΈ (ΝΕΣ ΚΑΦΕ)
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΆΧΝΗ / 2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
Χτυπάμε την κρέμα μαζι με το κακάο τον καφε την αχγη και τις ΒΑΝΊΛΙΕΣ και μόλις πήξει Ρίχνουμε το ζαχαρουχο!!
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ 200ΓΡ
ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ 2ΟΟml
1Κ.Σ ΜΕΛΙ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 170″
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΓΙΆ 10 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ..ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΦΡΆΤΑ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΊΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ((ΌΧΙ ΣΤΟ ΜΊΞΕΡ)) ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ΚΟΥΤΆΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ ΝΑ ΜΗΝ ΦΎΓΕΙ Ο ΑΈΡΑΣ!!
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ ΣΠΑΣΤΗ ΦΌΡΜΑ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30’ΛΕΠΤΑ!! ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ
ΕΓΩ ΕΚΟΨΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΊΣΚΟΥΣ.. ΣΥΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΜΕ ΚΡΎΟ ΣΙΡΌΠΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ.. ΣΥΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ..ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ..ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΎΡΤΑ.. ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΎΡΤΑ ΕΡΙΞΑ ΛΙΓΟ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΈΛΟΥΜΕ
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.