Connect with us

Γλυκα

Το τέλειο σπιτικό παντεσπάνι μαζί με μία φανταστική τούρτα Μόκα!

Published

on

Το τέλειο σπιτικό παντεσπάνι

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Υλικά

Για τα παντεσπάνια (διάμετρος 22 cm)
-6 αβγά
-160 γρ. ζάχαρη
-1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
-80 γρ. γάλα
-50 γρ. σπορέλαιο
-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-μια πρέζα αλάτι
-2 βανίλιες

Για το σιρόπι καφέ
-250 ml. νερό
-0.5 έως 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
-2 έως 3 κ.σ. ζάχαρη
-2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα
-1 κουτί φυτική σαντιγί (τύπου Morfat) που έχουμε βάλει για λίγες ώρες στο ψυγείο
-1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
-1 έως 2 κ.σ. νες καφέ στιγμής (σκόνη)
-300 γρ. κρέμα τυρί μασκαρπόνε
-2 κ.σ. ποτό
-60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη διακόσμηση
-Λιωμένη σοκολάτα
-Καβουρδισμένα αμύγδαλα
-φιλέ Σοκολατάκια Maltesers

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την πρέζα αλάτι και τις βανίλιες. Χτυπάμε πάλι με το μίξερ.

Σε ένα ποτήρι ή ένα μικρό μπολ , βάζουμε τον καφέ σκόνη και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό σε ένα δοσομετρητή και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε αυτό το μίγμα στο μπολ με τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.

Παίρνουμε το αλεύρι και μέσα από ένα σουρωτήρι το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ . Ανακατεύουμε με τη μαρίζ έως ότου τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους.

Το επόμενο βήμα είναι να πάρουμε μία φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών την οποία δεν αλευρώνουμε ούτε λαδώνουμε, αλλά στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στη φόρμα, το στρώνουμε καλά και στη συνέχεια την βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 35 έως 40 λεπτά.

Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και το αφήνουμε επάνω σε μία σχάρα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αδειάζουμε το παντεσπάνι στη σχάρα και στη συνέχεια σε ένα τραπέζι με μεμβράνη μαγειρικής. Η μεμβράνη να είναι μεγάλη ώστε να μπορούμε να τυλίξουμε καλά το παντεσπάνι. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε το παντεσπάνι με την μεμβράνη. Το βάζουμε κατόπιν στην κατάψυξη για 30 λεπτά ώστε να σκληρύνει σωστά και να κόβεται χωρίς να τρίβεται.

Μετά από αυτό τον χρόνο στην κατάψυξη, βγάζουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι προσεκτικά στην μέση φτιάχνοντας έτσι δύο κομμάτια παντεσπάνι σε μορφή στρογγυλής πίτας.

Προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι η παρασκευή του σιροπιού.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, και προαιρετικά το κονιάκ . Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα μάτι κουζίνας να βράσει. Το αδειάζουμε στη συνέχεια σε ένα δοσομετρητή και προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε και πάλι να λιώσουν καλά τα υλικά.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα.
Για να γίνει αυτό, βάζουμε σε ένα μπολ την φυτική συνταγή αφού πρώτα την έχουμε βάλει στο ψυγείο να κρυώσει καλά, και αρχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Προοδευτικά προσθέτουμε τη ζάχαρι άχνη, το καφέ στιγμής σε σκόνη, την κρέμα τυρί μασκαρπόνε, 2 κουταλιές της σούπας προαιρετικά ποτό και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε καλά αυτά τα υλικά με το μίξερ έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Βάζουμε χαρτί μαγειρικής σε ένα πιάτο, βάζουμε επάνω του το ένα κομμάτι παντεσπάνι και με ένα κουτάλι αδειάζουμε σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια το σιρόπι.

Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και την απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις στην επιφάνεια του παντεσπάνι και στη συνέχεια με την ειδική σπάτουλα το ισιώνουμε.

Συνεχίζουμε βάζοντας τώρα επάνω από την στρώση της κρέμας, το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και αδειάζουμε με το κουτάλι και σε αυτό σιρόπι σε όλη του την επιφάνεια.

Αφού το σιροπιάσουμε, απλώνουμε πάλι με κυκλικές κινήσεις με το κορνέ κρέμα σε όλη την επιφάνεια του παντεσπάνι και το στρώνουμε πάλι καλά με την σπάτουλα. Τώρα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα και στα πλάγια.

Με μία σπάτουλα, βάζουμε προσεκτικά στην περιφέρεια του γλυκού τα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.

Συνεχίζουμε το στόλισμα της τούρτας με το κορνέ με λιωμένη σοκολάτα και τέλος με σοκολατάκια maltesers.

Η τούρτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Δες κι άλλες συνταγές με παντεσπάνι, αν σου άρεσε αυτή η συνταγή!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές8 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές10 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές12 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές14 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές16 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές18 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές19 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές1 ημέρα ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές5 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Exit mobile version