Συνταγές
Για σήμερα πανακότα – Υπέροχες γεύσεις, μοναδικές μυρωδιές και πανέμορφα χρώματα!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ.γιαούρτι στραγγιστό(λίγα λιπαρά),800ml φρέσκα κρέμα,1 βανίλια,ποτήρι ζάχαρη, 1 1/2 φακελάκι ζελατίνη ,την διαλύουμε σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κονσέρβα γέμιση φρούτου φράουλα ή μαρμελάδα φράουλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα την φρέσκα κρέμα, ζάχαρη και βανίλια.Μόλις λιώσει η ζάχαρη (να είναι χλιαρή,όχι ζέστη)
Κτυπαμε το γιαούρτι να αφρατέψει με το σύρμα (για γλυκά).Το βάζουμε λίγο λίγο στην κατσαρόλα Έχομε διαλύσει την ζελατίνη με χλιαρό νερό την βάζουμε και αυτή.
Στο ψυγείο να παγώσει. Τέλος βάζουμε την γέμιση φρούτου φράουλας ή μαρμελάδα φράουλας.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μία εύκολη Πανακότα. Το τέλειο επιδόρπιο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “LENKO”
ΥΛΙΚΑ
500 ml. γαλα
500 ml. κρεμα γαλακτος
15 gr. ζελατινη
100 gr. ζαχαρη
2 βανιλιες
Σιροπι σοκολατας
1 κουπα νερο
1 κουπα ζαχαρη
3/4 κουπας κακαο
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε το γαλα,την κρεμα γαλακτος και τη ζαχαρη.
Ανακατεβουμε πανω σε μετρια φωτια μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Μολις λιωσει η ζαχαρη την αποσυρουμε απ’τη φωτια και προσθετουμε την βανιλια και την ζελατινη την οποια προηγουμενος την εχουμε μουσκεψει σε κρυο νερο (για να φουσκωσει) και την εχουμε στραγγιξει.
Ανακατεβουμε για λιγο το μιγμα και το αφηνουμε να ”πεσει” λιγο η θερμοκρασια του.
Αδειαζουμε το μιγμα στις φορμες (η σε μια φορμα) και το βαζουμε στο ψυγειο.
Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη και το κακαο για δυο λεπτα και προσθετουμε τις βανιλιες.
Γαρνιρουμε την πανακοτα με το σιροπι σοκολατας.
Το σιροπι μπορουμε να το διατηρησουμε στο ψυγειο και να γαρνιρουμε μ’αυτο κεικ,τουρτες,παγωτα κ.α.
Η κουπα μου ειναι 250 ml.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “LENKO”