Γλυκα
Πανακότα με φράουλα για να την απολαύσετε
Η συνταγή είναι από Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-600 κρέμα γάλακτος
-150 φρέσκο γάλα
-1 βανίλια
-4 κτσ. ζάχαρη
-10 γρ. ζελατίνη
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε την ζελατίνη αφού την έχουμε στραγγίσει.
Ανακατεύουμε, το περνάμε από μια σίτα και έτοιμο. Από πάνω ότι θέλουμε .
Η συνταγή είναι από Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Η τούρτα που αρέσει σε όλους, με καρύδα και φράουλες
Η συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
-5 αυγά
-1 φλυτζάνι ζάχαρη
-1,5 φλυτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με 1 μπέικιν
-1 φλυτζάνακι του ελληνικού νερό μέσα στο μίγμα
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε το αλεύρι μπέικιν και το νεράκι.
Ψήνουμε σε τσέρκι 26 εκ. σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα.
Για τις κρέμες
1 κρέμα έτοιμη ζαχαροπλαστικής βανίλια
2 φακελάκια γναρνί, οι οδηγίες πάνω, χτυπάμε με γάλα μέσα στη κρέμα ζαχαροπλαστικής έβαλα και 3 κουταλιές σαντιγί και κομμάτια φράουλες.
Για το σιρόπι
Εβαλα σιρόπι απο γλυκό κεράσι που το έβρασα με λίγο νερό, τα δουλεύουμε όλα κρύα.
Η διακόσμηση φράουλες και καρύδα απο πάνω.
Η συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.