Συνταγές
ΑΡΝΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ – Λουκούμι το φαγητό
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χεράκι και παΐδια αρνιού
6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι νερού κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το τρυπάμε σε μερικά σημεία και βάζουμε τις μισές σκελίδες σκόρδου κομμένες στα δυο και δεντρολίβανο .
Βαζουμε την κατσαρόλα με ελαιόλαδο στο μάτι να κάψει, ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές το βγαζουμε και το βάζουμε στη γάστρα, συνεχίζω με το υπόλοιπο κρέας αφού τελειωσει το σωταρισμα ρίχνουμε το υπόλοιπο σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί , όταν εξατμιστεί το αλκοόλ το βάζουμε και αυτό στη γάστρα με το ζουμακι του ρίχνουμε τη δάφνη, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί στους 210 βαθμούς, εάν χρειαστεί ρίχνω ενα ποτηράκι του κρασιού νερό μετά από μιάμιση ώρα που το ανοίγω να το κοιτάξω.
Αφού γίνει το κρέας περίπου στις δυόμιση ώρες το βγάζω από την γάστρα και με το πινέλο κουζίνας ξεκολλαμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα γιατί εκεί ειναι όλη η νοστιμια της σάλτσας τη σουρώνω και την δένουμε με ενα κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευουμε με πατάτες Φούρνου.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.