Συνταγές
Ένα τέλειο ελαφρύ γλύκισμα που γίνεται πολύ γρήγορα
Η εκτέλεση είναι από Maria Drog – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί μορφάτ
2 πακέτα πτι μπερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι και το ζαχαρούχο με το ξύσμα λεμονιού. Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα και από πάνω την κρέμα γιαούρτι ζαχαρούχο.
Εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά με τελευταία στρώση τα μπισκότα. Χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ να αφρατέψει και την απλώνουμε από πάνω.
Στολίζουμε με κερασάκι γλυκό δικό μου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. (Ξέχασα να κρατήσω λίγο ξύσμα για το στόλισμα).
*Τα μπισκότα δεν τα βούτηξαν σε γάλα γιατί θα τραβήξουν υγρασία από το γιαούρτι και θα μαλακώσουν. Το μορφάτ απλά το χτύπησα να γίνει αφράτο και δεν πρόσθεσα τίποτα. Το ζαχαρούχο έδωσε αρκετή γλυκά στην κρέμα και επειδή μας αρέσουν τα γλυκά να μην είναι πολύ γλυκά δεν πρόσθεσα ούτε άχνη ούτε τίποτα γλυκαντικά.
Η Συνταγή είναι του κ Κώστα Παπαϊωάννου.
Η Εκτέλεση είναι από Maria Drog – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..