Συνταγές
Είναι λιχουδιά το σπιτκό γιαούρτι με πρόβειο γάλα
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω 2 κιλά γάλα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο! Μεταφέρουμε σε τάπερ, βάζουμε το μικρό μου δάχτυλο και μετράμε να αντέχει μέχρι το 10.
Σε μια κούπα βάζουμε γάλα και 2,5 κτσ. γεμάτες γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα & ανακατεύω καλά! Σκεπάζουμε το τάπερ με κουβέρτα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο!
*ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ:
Αφού το πιτιάσετε, μετά βάλτε το στο φούρνο της κουζίνας και κλείστε το καπάκι, αυτό δημιουργεί θερμότητα μέσα και ωριμάζει, ο χρόνος είναι ίδιος.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Εύκολο Επιδόρπιο με γιαούρτι ! Το αποτέλεσμα θα σας αρέσει!
Υλικά
-240 γρ. σιμιγδάλι
-240 γρ. γιαούρτι
-200 γρ. ζάχαρη
-2 αυγά
-λίγο αλάτι
-1 λεμόνι
-10 γρ. μπέικιν πάουντερ
-1 κτσ. ηλιέλαιο
-2 κτσ. ζάχαρη άχνη
-κόκκινα φρούτα ( φράουλες, μούρα)
Εκτέλεση
1.Βάζουμε σε ένα μπωλ το σιμιγδάλι και το γιαούρτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 60 λεπτά .
2 Χτυπάμε τα αυγά, όλη τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Συνδέουμε τα δύο μείγματα.
3. Τρίβουμε το λεμόνι και το προσθέτουμε στο συνολικό μείγμα.
4. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ με φυτικό έλαιο. Ρίχνουμε όλη τη ζύμη μέσα σε αυτό.
5. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Credit: sovkusom.ru