Συνταγές
Ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες, που θα το κάνετε πολλές φορές με ό,τι γέμιση σας αρέσει
Πεντανόστιμα και αφράτα ρολάκια, με κοτόπουλο, γραβιέρα, πράσο και πιπεριές.
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γοχ.
50 ml. ελαιόλαδο
300 ml. φρέσκο γάλα, (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά, (9 γρ.)
1 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. ζάχαρη
και 60 γρ. μαργαρίνη, (σε θερμοκρασία δωματίου)
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:
300 γρ. περίπου, φιλέτο κότας νωπό
τον κορμό από 1 πράσο, (150 γρ. περίπου)
1 αυγό
λίγη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
και 200 γρ. γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε .
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοτόπουλο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στην συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο 45*55 εκ. περίπου.
Αλείφουμε την επιφάνειά της με τη μαργαρίνη, προσθέτουμε στη γέμιση το ασπράδι του αυγού και τη γραβιέρα και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
Ρολάρουμε το φύλλο και το κόβω ανά 2 δάκτυλα. Αλείφουμε τα ρολάκια με τον κρόκο του αβγού, μαζί με λίγο γάλα (2 κτσ.) και λίγο ελαιόλαδο (1 κτσ.).
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.