Συνταγές
Φοβερά, αφράτα και νόστιμα πεϊνιρλί!
Κ έλεγα τι να μαγειρέψω αύριο! Όντως είναι ζηλευτά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 φλ γάλα χλιαρό
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ηλιέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 Κ.γ αλάτι
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Λίγο βούτυρο λιωμμένο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το γάλα με την μαγιά το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατέυω καλά προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μιά ωρα να φουσκώσει.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το κάνω βαρκούλα βάζω τυράκι κασέρι τριμμένο αλλαντικά της αρεσκείας σας μπέικον λουκανικάκια και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.Μόλις τα βγάλω ζεστά από τον φουρνο τα αλείφω με το βούτυρο
Η δόση βγάζει 8 πεινερλι
*θα σας γράψω ένα κολπάκι για πιο εύκολα.Το ζυμαράκι το ανοίγετε τετράγωνο βάζετε τα υλικά και το κλείνεται σαν μικρή κλειστή πίτα το γυρνάτε με το κλείσιμο κάτω τα βάζετε στην λαδόκολλα με ένα μαχαίρι τα χαραζεται να ανοίξουν και μετά τσιμπάτε τις δύο άκρες να γίνουν βαρκούλες.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.