Συνταγές
Ένα δροσερό, γευστικό, εύκολο σορμπέ ανανά μαζί με λεμονάδα τζίντζερ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Pellumbesha Lumi – Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!
Υλικά :
1ανανα,
80γρ ζάχαρη,
80γρ νερό,
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση :
πλένουμε καλά καλά το ανάνα, το καθαρίσουμε, και την φλούδα μαζί με το σκληρό μέρους το εσωτερικό του το βάζουμε σε μια κατσαρόλα για τη λεμονάδα, σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε ένα κομμάτι τζιντζερ και το αφήνουμε να βράσει.
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το καθαρό ανάνα σε κομμάτια,ρίχνουμε το ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμόνι. Το πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και παγώνουμε στην κατάψυξη.Σερβίρουμε, ξυνουμε
την επιφάνεια με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σαν χιόνι.
Για την λεμονάδα :
σουρώνουμε το ζουμι τις κατσαρόλας πολύ καλά, βάζουμε μέλι και λεμόνι και σερβίρουμε με παγάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Pellumbesha Lumi – Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!