Συνταγές
Υπεροχή τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας – σοκολατίνα με ότι υλικά βρίσκονται στο σπίτι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
1 ποτήρι γάλα
100γρ βούτυρο
2 κ σ κακαο
1 κουβερτούρα γαλακτος
2 5 πακ μπισκοτα πτι μπερ
5 κ σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα το γάλα με την ζάχαρη και το κακαο και ανακάτεψα να ομογενοποιηθούν προσθεσα το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακάτεψα μέχρι να λιώσουν.Αφησα λίγο μα κρυώσει και έριξα μετά τα πτι μπερ που τα έσπασα με τα χέρια.Αναξατεψα καλά και τα έστρωσα σε μια φόρμα με τσέρκι.26 εκ.Εβαλα στο ψυγείο μισή ώρα να παγώσει.
Για την κρεμα ζαχαροπλαστικής
2 φλ γάλα
2 αυγά 4 κ.σ κορν φλάουερ
1 κουβερτούρα γαλακτος
3 κ.σ κακαο
1 κομμάτι βούτυρο
1/2 φλ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ έβαλα τα αυγά την ζάχαρη το κορν φλάουερ και το κακαο και ανακάτεψα πολύ καλά με το σύρμα. Έβαλα το γάλα να ζεσταίνεται μετά έριξα το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά και μετά ξανά στην κατσαρόλα συνεχίζοντας μέχρι να πήξει
Κατέβασα από την φωτιά έριξα το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακάτεψα καλά μέχρι να λιώσει και να έχω μια λεία κρέμα. Την σκεπασα με μεμβράνη να μην κάνει κρουστα και την άφησα να κρυώσει.
Για την γκαναζ
1 κουβερτούρα υγείας 200 γρ
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κομμάτι βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα έβαλα όλα μαζί σε κατσαροκακι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μεχρι να γίνει λειο
Πάνω στο μείγμα τον μπισκότων έβαλα την κρεμα από επάνω το γλάσο και στολισα με τριμμένη σοκολατα. Αφήνω 4 ώρες να παγώσει καλα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.