Συνταγές
Υπέροχη τούρτα σοκολατίνα πολύ εντυπωσιακή για γιορτή και γενέθλια
Η Συνταγή είναι από Στεφανία Σανδραμάνη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. .
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι :
4 αυγά μεγάλα, 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 125 γρ., 1 κούπα ζάχαρη 225 γρ., λίγη βανίλια, (1 κάψουλα), 2 κτσ. κακάο, στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ψήσιμο.
Ταψί περίπου 25-26 εκ. Όταν κρυώσει το χωρίζουμε στα δύο.
Κρέμα:
225 γρ. βούτυρο φρέσκο, 160 γρ. ζάχαρη άχνη, 3 κροκάδια, 4 κτσ. κονιάκ, 2 κτγ. καφέ στιγμής διαλυμένο σε 2 κτσ. γάλα, 175 γρ. κουβερτούρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει, ρίξτε 1-1 τα κροκάδια, το κονιάκ, τον διαλυμένο καφέ. Ρίξτε τη σοκολάτα λιωμένη & κρύα.
Ραντίστε τα 2 παντεσπάνια με 125 ml. γάλα με 3 κουταλιές κονιάκ ή με κάποιο λικέρ καφέ.
Ενώστε τα παντεσπάνια με τη μισή κρέμα, καλύψτε την επιφάνεια & γύρω γύρω με την υπόλοιπη.
Στολίστε με σαντιγύ & πούρα σοκολάτας τελευταία στιγμή για να μην νωπίσουν.
Η Συνταγή είναι από Στεφανία Σανδραμάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υπέροχες πάστες Σοκολατίνα με γεύση μοναδική .
Η Συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh και εκτέλεση από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
8 αυγά
24 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
16 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 μπέικιν
8 κουταλιές κακάο
για τη σαντιγί
2 μορφατ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
για τη σοκολάτα από πάνω
250 γρ. κρέμα γαλακτος
250 γρ . Σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το αλεύρι με μπέικιν και κακάο.
ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ.
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ, 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ, 1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΝΕΣ ΚΑΦΕ.
Ψήνουμε σε ταψί 38 εκ., σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεκολλήσει.
Από τα τοιχώματα γύρω στα 30 λεπτά, αφού κρυώσει κόβουμε στη μέση, σιρόπι, σαντιγί, κλείνουμε, σιρόπι, σαντιγί.
Και από πάνω τη σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη κουβερτούρα, κρυώνει και βαζουμε και το μέλι, το απλώνουμε από πάνω!
Η Συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh και εκτέλεση από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.