Connect with us

Ξεχωριστα

Σάλτσες για μακαρόνια: Η Ιταλία στο… πιάτο σας

Published

on

361809 makaronisause600 110127 W30223

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Άκρως απαραίτητη, η σάλτσα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των συνταγών με το διάσημο ζυμαρικό. Είτε φάτε ριγκατόνι, είτε πέννες, είτε σπαγκέτι, η επιλογή της κατάλληλης σάλτσας θα δώσει άλλη όψη στο πιάτο σας και θα σας ταξιδέψει στα γραφικά χωριουδάκια της Ιταλίας. Όποια και αν είναι η προτίμησή σας στο είδος των μακαρονιών, εμείς επιλέξαμε για εσάς πέντε μυρωδάτες σάλτσες που θα ταιριάξουν τέλεια με το κάθε ζυμαρικό.

 Σάλτσα τόνου

Υλικά:
* 200 γρ. τόνο σε νερό
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 κονσέρβα πομοντόρια αποφλοιωμένα
* 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
* ½ φλυτζάνι λευκό κρασί
* ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
* Aλάτι
* Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμασία: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο.Προσθέτουμε τον τόνο, την κάππαρη και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά τα οποία τα βράζουμε ακριβώς στον χρόνο που γράφει στην συσκευασία για να είναι al dente. Πριν τα σουρώσουμε προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από το νερό τους στην σάλτσα. Σουρώνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την pasta ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνιστούμε για τα ζυμαρικά σας να χρησιμοποιήσετε σπαγκέτι.

Καρμπονάρα

Υλικά:
*1 πακέτο σπαγγέτι
* 1 φλυτζάνι πανσέτα ή μπέικον σε κυβάκια
* 4 φρέσκα αβγά
* 100 γρ. parmiggiano τριμμένο
* 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
* Αλάτι
* Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Ετοιμασία: Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σωτάρουμε την πανσέτα. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τους, ρίχνοντας από πάνω τους την έτοιμη πανσέτα και τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε συνέχεια και σερβίρουμε αμέσως. Συνιστούμε σπαγκέτι, πέννες ή ριγκατόνι για την απολαυστική αυτή σάλτσα.

Σάλτσα ντομάτας με μύδια και λευκό κρασί

Υλικά:
* 1 κιλό μύδια με το κέλυφος τους
* 2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
* Ξύσμα ενός λεμονιού
* 2 κονσέρβες με αποφλοιωμένα ντοματάκια στραγγισμένα από το ζουμί τους
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορους κοπανισμένους στο γουδί
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
Ετοιμασία: Σ’ ένα τηγάνι αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε για να αρωματιστεί το λάδι και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε τις στραγγισμένες ντομάτες, το ξύσμα του λεμονιού, τους μαραθόσπορους και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το 1 φλιτζάνι κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ σ’ ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βράζουμε το άλλο φλιτζάνι με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια πλυμένα και καθαρισμένα σχολαστικά. Σκεπάζουμε το σκεύος και τα αχνίζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Τώρα παίρνουμε με μιά τρυπητή κουτάλα τα μύδια και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και 2 με 3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί που αχνίσαμε τα μύδια. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και την ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Της ταιριάζει πολύ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ενώ απαγορεύεται δια ροπάλου το τυρί! Συνοδεύεται με μακαρόνια σπαγκέτι.

Σάλτσα Πέστο

Υλικά:
* 1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/4 φλ. καρύδια ή κουκουνάρια
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι
Ετοιμασία: Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο και τα καρύδια ή τα κουκουνάρια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, σχετικά πηχτό, σαν πάστα. Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και τριμμένο τυρί. Αν μείνει, το φυλάμε σε βαζάκι ρίχνοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Συνιστούμε σπαγκέτι ή ριγκατόνι.

Πικάντικη κόκκινη σάλτσα “Της Iro”

Υλικά:
* Πουμαρό (προαιρετικά με κρεμμύδι)
* Πιπεράκι
* Μπαχάρι
* Τσίλι σε σκόνη
* 1 κύβος βοδινού
* Λίγη κανέλλα
* Ελαιόλαδο
* Λίγο αλάτι
Ετοιμασία: Βάζετε την κόκκινη σάλτσα και την αφήνετε να πάρει μία βράση. Ύστερα προσθέτετε τα μπαχαρικά, το τσίλι, τον κύβο, την κανέλλα, το λάδι και το αλατάκι σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να γίνει κάπως νερουλή. Αν θέλετε βάζετε και λίγο βασιλικό για περισσότερο άρωμα. Σερβίρετε κατά προτίμηση με τορτελίνια τυριού!

ΠΗΓΗ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές2 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές6 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές8 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές10 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές24 ώρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές1 ημέρα ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές1 ημέρα ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Exit mobile version