Συνταγές
Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με κιμά
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 γρ. Σπαγγέτι
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά η ποντίκι σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 ml λευκό κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. ζάχαρη
150 γρ. κεφαλοτύρι η παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και αφήνουμε να σωταριστουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την κανέλα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ζάχαρη και νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα κομμάτια κρέατος και λίγο παραπάνω.
Αφού αρχίζει να βράζει σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ανέβει η βαλβίδα. Όταν ανέβει και άρχισει να σφυρίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 40′ λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, αφήνουμε να κρυώσει η κατσαρόλα για να μπορέσουμε να την ανοίξουμε
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά, τα σπάμε στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα κρέατος. Έχουμε βάλει την κατσαρόλα με ανοιχτό καπάκι να πάρει βράση. Ανακατέυουμε που και που και χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά (δεν θέλουμε να μας κολλήσουν) προσθέτουμε λίγο νερό
αν χρειαστεί. Τα βράζουμε al dente, κλείνουμε το μάτι και αφήνουνε ανοιχτή την κατσαρόλα. Σερβίρουμε κατευθείαν μαζί με και τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.