Συνταγές
Μια καρμπονάρα με τα όλα της – εύκολη & πεντανόστιμη!
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κρόκοι, 1/3 φλιτζάνι κρέμα, 1/3 φλιτζάνι Pecorino Romano, 1 μικρό κρεμμύδι, 2 φέτες ιταλικό Goanchale, ή 5 φέτες μπέικον, αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά.
Τηγανίζουμε το goanchale σε στεγνό τηγάνι, μετά το αφαιρούμε, επίσης το μισό λίπος, σοτάρω το κρεμμύδι στο τηγάνι, αφού κρυώσει για 5 έως 6 λεπτά.
Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με την κρέμα και το πεκορίνο, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι, κατευθείαν από την κατσαρόλα, προσθέτοντας περίπου 1 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα ζυμαρικά
270 αλεύρι 00, 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 3 αυγά, ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 ώρες.
*Η καρμπονάρα έχει μόνον τρία υλικά: guanciale – αυγά και
πεκορίνο !!!!
Spaghettis φυσικά και πιπέρι!!!
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε
ήρθε η πιο ωραία καρμπονάρα φούρνου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σούλα Κόντου -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τα μακαρόνια εννοείται, μπέικον, μανιτάρια, τυρί τριμμένο, τυρί που λιώνει σε φέτες για το τελείωμα, πιπεριά κόκκινη και πράσινη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μία μεσαία κρέμα γάλακτος 330 ml. τη χτυπάμε με 4 αυγά, και λίγο maggi νοστιμιά αντί για αλάτι, λίγο πιπέρι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Στο τελείωμα βάζουμε τις φέτες τυρί, λίγο μπέικον που έχουμε κρατήσει φρεσκοτριμμένο, πιπέρι και πιπεριές για ντεκόρ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σούλα Κόντου -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”