- 180 ml νερό
- 150 ml ελαιόλαδο
- 200 gr καλαμποκάλευρο
- 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας baking powder
- 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
- σουσάμι/ μαυροκούκι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ/ λεκανάκι αναμειγνύουμε τα υγρά (νερό, λάδι) και προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο και αναδεύουμε να μην σβολιάσει.
Το μυστικό για τραγανά και ομοιόμορφα ψημένα κριτσίνια καλαμποκιού.
Μπορούμε να τα πλάσουμε σε ότι μήκος θέλουμε, αρκεί το πάχος τους να είναι περίπου ίδιο για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τα φυλάμε για αρκετό καιρό σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.