Συνταγές
Η πιο εύκολη συνταγή για Χειροποίητα κριτσίνια ολικής
Η εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1/2 ποτήρι ρετσίνα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι βρώμη
1 φακελάκι μπεηκιν πάουντερ
1 κτγ. αλάτι
1/2 ποτήρι σποράκια
650 με 700 γρ. περίπου αλεύρι ολικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ έβαλα ολα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι σιγά- σιγά μέχρι να κάνω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει.
Τύλιξα με μεμβράνη και την έβαλα στην συντήρηση μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Έβγαλα, άνοιξα τη ζύμη με τον πλάστη, έκοψα λωρίδες, τις έβρεξα λίγο για να κολλήσουν οι σπόροι καλύτερα τα έβαλα σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν.
Συνταγή της Κατερινα Μαδικα
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Κριτσίνια καλαμποκιού
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αλεύρι καλαμποκιού
200 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
1 κτγ. μαγιά ξερή
1 κτγ. ζάχαρη
100 ml. γάλα
200 ml. ηλιέλαιο
200 ml. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα μπουκαλάκι που έχουμε τρυπήσει ελαφρά τον πάτο σε ένα 2 σημεία. Ανακατεύουμε σε μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σταθούν περίπου μισή ώρα.
Πλάθουμε μακρόστενα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.zannetcooks.com