Συνταγές
Γλυκό εύκολο και γευστικότατο με ρύζι – Kabuni
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα ωραιότερα γλυκά τα έφτιαχναν οι παλαιοί γιαγιάδες, παππούδες, απλά νόστιμα και υγιεινά με υλικά που είχαν στο σπίτι! Για μένα ήταν τα καλύτερα!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ρύζι, (εγώ βάζω νυχάκι) όπως το πιλάφι με 1 ποτήρι ρύζι που χρησιμοποιείτε για πιλάφι, 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1 κτσ. βούτυρο, (γίνεται και νηστίσιμο με μαργαρίνη ή λάδι), πολύ λίγο αλάτι και ένα ξυλάκι κανέλας.
Ποτέ δεν ρίχνουμε ζάχαρη πριν βράσει το ρύζι γιατί δεν θα βράσει. Σε ένα τηγάνι κάνουμε μία καραμέλα με ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο- λίγο τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα χρυσανθένιο σκούρο χρώμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κτσ. βούτυρο, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ρύζι που ετοιμάζαμε.
Προσθέτουμε στο ρύζι και 2 κτγ. κανέλα, 1/2 κτγ. γαρύφαλλο, 1/2 κούπα σταφίδες, 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι απαλά όλα τα υλικά μαζί, το βάζουμε σε μια φόρμα και μόλις κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρουμε με ακόμα λίγο κανέλα και μέλη ή αν δεν βάζουμε σταφίδες μέσα βάζουμε από πάνω λίγο γλυκό του κουταλιού σταφύλι.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..