Συνταγές
Ένα υπέροχο, αφράτο και φουσκωτό κέικ που δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Τζαννατου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι φαριναπ κοσκινισμενο
2 βανίλιες
Ελάχιστο αλάτι
Ξύσμα από πορτοκαλί
1 κούπα βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κακάο και 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον γαλα
150 γρ. Κουβερτούρα με 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε τα πρώτα 8 υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4 λεπτα.
Τοποθετούμε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμενη φόρμα.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο και την 1 κουταλιά γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο λευκό και ανακατεύουμε ελαφρώς με μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για περιπου 45 λεπτά, εξαρτάται από την δυναμη του φούρνου.
Είναι έτοιμο το κέικ μας όταν το τρυπήσουμε με οδοντογλυφιδα και βγει καθαρή.
Το τοποθετούμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο σε μπαιν μαρι και γλασαρουμε το κεικ.
Διακοσμούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Τζαννατου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για φανταστικό, αφράτο και πεντανόστιμο κέικ μαρμπε – γεμάτο αρώματα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
250γρ βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
1 ποτηρι γάλα ( η γιαούρτι)
2 κουταλιές μεγ κακάο
2 βανιλιες
1 φαριναπ (500γρμ) 1 κουταλάκι μπεικιν (μαζί ανακατεύουμε)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα τις βανιλιες και στο τέλος το γάλα με το αλεύρι συγχρόνως
Στο τέλος ριχνουμε το κακαο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ και κάνουμε σχέδια
Ψήνουμε σε μέτρια φούρνο για 45- 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”