Συνταγές
Φανταστικό μεζεδάκι – πιπεριές Φλωρίνης υπέροχες και πεντανόστιμες
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 5 μέτριες πιπεριές
300 γρ φέτα τριμμένη
150 στραγγιστο γιαούρτι
100 γρ γραβιέρα τριμμένη η παρμεζάνα
1 σελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβακια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ανοίγουμε τις πιπεριές βγάζουμε τους σπόρους καί γεμίζουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Τίς τοποθετουμε σε ένα πυρέξ με ένα πινέλο τις παιρνουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε Αντιστάσεις στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά.
Σερβίρουμε με κρέμα Ξύδι Μπαλσαμικου με μέλι και λίγο τριμμένο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ένας πολύ νόστιμος και αγαπημένος μεζές – Φέτα σαγανάκι με φύλλο κρούστας μέλι και σουσάμι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
200 γρ φέτα(Ένα μακρόστενο κομμάτι)
1 φύλλο κρούστας
Σουσάμι μαυροκούκι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1-2 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας τοποθετούμε μέσα την φέτα και το κλείνουμε σαν φάκελο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρει ωραίο χρώμα γυρνώντας και από τις δύο μεριές.
Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει. Μετα το αλείφουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια
Ένα υπέροχο μεζεδάκι για όλες τις ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”