Συνταγές
Έγιναν, ανάρπαστα τα γεμιστά σήμερα! Μοσχοβόλησε η γειτονιά, καλοκαιράκι
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειάστηκε να αδειάσω, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές πράσινες και Φλωρίνης και να τα γεμίσω, με ψιλοκομμένη την ψίχα, από τις ντομάτες, μια πιπεριά Φλωρίνης, δύο κρεμμύδια ξερά, τρεις σκελίδες σκόρδο, ένα ματσάκι μαϊντανό και ένα ματσάκι δυόσμο, αλατάκι, πιπεράκι, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και σχεδόν ένα νεροπότηρο λάδι, για 15 γεμιστά. Ρύζι γλασέ, μιάμιση κουταλιά της σούπας, για κάθε γεμιστό.
Αναμειγνύω όλα τα υλικά μαζί και γεμίζω. Ανάμεσα στα γεμιστά, βάζω τέσσερις μέτριες πατάτες κυδωνάτες και γαρνίρω με αλατάκι και ρίγανη, νερό δεν προσθέτω, ούτε στην γέμιση, ούτε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το ψωμάκι της εβδομάδας με απίθανη ψίχα.
Η Συνταγή είναι από Elena ElenApos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
80 γρμ. Ολικής ΑΒ
320 γρμ. Αλεύρι Χρυσός Μύλος γοχ.
165 γρμ. χλιαρό γάλα
165 γρμ. νερό
12 γρμ. Σιρόπι σφένδαμου
22 γρμ. ελαιόλαδο
12 γρμ. αλάτι
160 γρμ. Προζύμι 100%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φερμεντόλυση και ανακάτεμα με το χέρι ξεκούραση για 1 ώρα. 3 διπλώματα ανά ώρα και άλλα 2 ανά 1.30. Αλλες 2.15 για να διπλασιαστεί.
Προμορφοποίηση στον πάγκο για 20′.
Μορφοποίηση και καλαθάκι. Ψυγείο για μακρά ωρίμανση 18.
Ψήθηκε σε πυρωμένη γάστρα στους 250 βαθμούς με καπάκι για 20′ χωρίς καπάκι στους 220 βαθμούς για 15′, 200 βαθμούς για 10′, 180 βαθμούς για 10′. Πιστεύω απο τα καλύτερά μου.
Η Συνταγή είναι από Elena ElenApos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.