Συνταγές
Γεμιστά λαδερά στο φούρνο με πατάτες μόνο με το λαδάκι τους και όλη η νοστιμιά τους!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η γέμιση: 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους, 3 σκελίδες σκόρδου, 3 κτσ. σάλτσα ντομάτας σπιτική, μισό κουτάκι pummaro, 2 μεγάλα καρότα στο μούλτι χοντροκομμένα, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά, ρύζι Καρολίνα πλυμένο στραγγισμένο, μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, μισό ματσάκι μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο και δυόσμο.
Αχνίζω πάντα τα υλικά και προσθέτω 1 ποτήρι νερό ζεστό στο ταψί, την ποσότητα την ρυθμίζουμε αναλόγως των προσώπων.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα μοσχομυριστά.
Ζωγραφικός πίνακας. Όταν μαγειρεύονται στο φούρνο μυρίζει καλοκαίρι.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Γεμιστά “ορφανά”στον φούρνο με τυρί & ελιές για σήμερα παρεάκι – Θαυμάσιο γεύμα
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα και 5-6 φρέσκα ψιλοκομμένα σε 1/2 κρασοπότηρο λάδι με λίγο αλάτι.
Βάζω ρύζι, (όσα τα γεμιστά τόσες κουταλιές της σούπας, αλλά εγώ βάζω παραπάνω γιατί μας αρέσει και σκέτο), 2 κούπες ντομάτα δική μου, αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη, λίγο νερό και τέλος τα μυρωδικά, (μαιντανό, δυόσμο, μάραθο).
Αφήνω για 5 λεπτά να φουσκώσει το ρύζι! Γεμίζω τις πιπεριές & τις ντομάτες.
Κόβω 1 πατάτα κυδωνάτη, αλατοπιπερώνω, τις βάζω ανάμεσα στα γεμιστά.
Από πανω ρίχνω λάδι, αλάτι, και λίγο ζεστό νερό.
Ψήνω για 50-60 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.