Συνταγές
Ωραίο και μαμαδίστικο φαγητό – Γεμιστά πιπέρια στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά γιά τα γεμιστά μου:
Μετράω πόσα πιπέρια έχω και για κάθε πιπέρι βάζω ενάμιση κουτάλι ρύζι ενάμιση κουτάλι κιμά ανάμεικτο ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανό ένα κουτάκι ντοματακια με κομμάτια μέσα ένα κουτάλι λάδι αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμο.
(Αναλόγως και το μέγεθος αν είναι πολύ μεγάλα διπλασιάζω τα υλικά μου)
Εκτελεση
Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα πιπέρια με ένα κουτάλι μόλις τελειώσω ανοίγουμε κάθε καπάκι και βάζουμε ένα κουτάλι νερό μέσα.
Στο ταψάκι μου έβαλα λάδι σάλτσα ντομάτα σε κομματάκια ενα ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαϊντανό αλατι πιπερι ρίγανη δυο ποτήρια νερό.
Σε προθερμασμένο φούρνο έψησα για μιάμιση ώρα στους 190 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αφράτο γεμιστό ψωμάκι – Απλά υπέροχο!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
600 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
λίγο λάδι
μία πρέζα αλάτι και ζάχαρη
για τη γέμιση θα χρειαστούμε
300 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
λίγες πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες
μισο ποτήρι γάλα
ένα αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι τη μαγιά και τη ζάχαρη ζυμώνουμε αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για τρία τέταρτα
Σε ένα ταψί 26-28αρι στρώνουμε λαδόκολλα κάτω και παίρνουμε και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα στρώνουμε με τη σειρά στον πάτο του ταψιού και γεμίζουμε και μία σειρά επάνω γύρω-γύρω
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύουμε το γάλα το αυγό ρίχνουμε τις πιπεριές Το ζαμπόν και το τυρί και το βάζουμε μέσα στο ψωμάκι
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 220 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.