Συνταγές
Φανταστικός μπακλαβάς για να γεμίσει το τραπέζι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pelagia Velvelidou-Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”
ΥΛΙΚΑ:
1200γρ φύλλα για μπακλαβά 1000γρ καρύδια 2κουτ γλυκού κανέλα 1 κουτ γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο 750 γρ βούτυρο αγελαδινό
για το σιρόπι 6 κούπες ζάχαρη 500 γρ γλυκόζη 4 κούπες νερό φλούδες από λεμόνι.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο παίρνουμε το ταψί σαν αυτό που έχω αν γίνεται είναι ειδικά για Σιρόπια στα και αλείφουμε τον πάτο με βούτυρο μετά απλώνουμε 2 φύλλα σου ρώτα για να έχουν αέρα ρίχνουμε βούτυρο αυτό το κάνουμε 6 φορές και μετά αρχίζουμε τη γέμιση φύλλα 2 σου ρώτα (μια στρώση θα έχει 2φυλλα) γέμιση μέχρι να τελειώσει κάνουμε αυτή τη διαδικασία μετά βάζουμε 4 στρώσεις από 2 σου ρώτα φύλα και 2 στρώσεις από ένα ίσιο για να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια κάθε κομμάτι τι καρφώνουμε με γαρύφαλλο
Το μυστικό είναι στο ψήσιμο 3 μισή ώρες στους 130 πάνω κάτω στο σιρόπιασμα πρέπει να είναι και τα δύο καυτά μόλις βγουν από τη φωτιά μην φοβάστε δεν λασπώνουν ίσα ίσα είναι πολύ τραγανά αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και ύστερα κόβουμε κομμάτι προσοχή δεν σκεπάζουμε με τίποτα το ταψί μέχρι να κρυώσει τελείως το γλυκό μας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pelagia Velvelidou-Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”