Συνταγές
Υγιεινές και απολαυστικές σοκολατένιες μπάρες για την λιγούρα με ξηρούς καρπούς
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
125γρ. κουβερτούρα, 200γρ.μαύρη σοκολάτα ,100ml κρέμα γάλακτος ,2 κ.σούπας λικέρ(ότι σας αρέσει),20 γρ.βούτυρο και ξηρούς καρπούς (από 40γρ.αμύγδαλα,φουντούκια ,φιστίκια και φιστίκια Αιγίνης) .
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζετε ότι θέλετε και όση ποσότητα από ξηρούς καρπούς.
Λιώνετε τις σοκολάτες με το βούτυρο. Ψήνετε μόνο τα αμύγδαλα για 5 λεπτά .
Προσθέτουμε το λικέρ,την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Τα ρίχνουμε σε ένα μακρόστενο καλούπι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κόβουμε σε μπάρες και τις σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις υπέροχες μπάρες με μπισκότα πτι μπερ και ινδοκάρυδο – ένα εξαιρετικό σνακ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι Μπερ
1 χούφτα ινδοκαρυδο
60 ml. Γάλα
50 ml λιωμένη μαργαρίνη
1 κουβερτουρα γάλακτος
1 κουβερτουρα λευκή
Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπαμε τα μπισκότα στο μουλτι να γίνουν σκόνη
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ινδοκαρυδο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και την λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε το σχέδιο και μέγεθος που θέλουμε και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Λιώνουμε τις κουβερτουρας και βουτάμε μέσα τις μπάρες.
Βάζουμε σε λαδόκολλα και πασπαλιζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.
Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές με ινδοκάρυδο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”