Συνταγές
Σπιτικές μπισκοτενιες μπάρες γεμιστές με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ βούτυρο
400 γρ αλεύρι
1/4 φλ.αμυγδαλοψυχα τριμμένη στο μουλτι
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αβγο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
Για τη γέμιση
50 γρ ξερά βερίκοκα ή δαμάσκηνα
50 γρ γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή κόντιτα πορτοκαλιού
1/2 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερικοκο
50 γρ ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή φουντούκι ώμο
Σουσάμι για πασπαλισμα και λίγα ακόμα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσουν και να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το αβγό , το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και την κανελα.
Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι, τα αμυγδαλα και το μπέικιν παουντερ. Μαζεύουμε το ζυμαρακι μου ,το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωριτσα.
Το χωρίζουμε στα δύο.
Ανοίγουμε μέσα σε λαδόκολλα δύο φύλλα. Το ένα το στρώνουμε στο ταψί μου.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί . Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λιγη μαρμελάδα ακόμα. Απλώνουμε τη γέμιση στο φύλλο στη βάση.
Κλείνουμε καλά με το πάνω φύλλο και βρέχουμε με λίγο νεράκι. Κόβουμε όχι μέχρι κάτω τα μπισκοτάκια μου. Πασπαλιζουμε με σουσάμι και λίγα αμύγδαλα τριμμένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.