Συνταγές
Τρουφάκια που θυμίζουν μπάρες
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για τα τρουφάκια
150 γρ. αμύγδαλα
70 γρ. κακάο
70 γρ. βρώμη
100 γρ. δαμάσκηνα
110 γρ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. μέλι
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ. σταφίδες
ΕΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ.
Τώρα πρόσθεσα κανέλα και φρουτάκια σιροπιασμένα χωρίς να τρέχουν σιρόπι. Τρούφα και καρύδι σπασμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα 6 πρώτα υλικά σέ ένα δυνατό μούλτι. Αφού πολτοποιηθούν ρίχνουμε το μέλι.
Βγάζουμε το μείγμα από το μούλτι και το μεταφέρουμε σέ ένα άλλο σκεύος, ρίχνουμε την κανέλα τα φρουτάκια και τις σταφίδες και πολύ ψιλοκομμένη πλέον την σοκολάτα που την έβγαλα από τις μπάρες.
Τα κάνω μικρά μπαλάκια τα αραδιάζω σέ ένα δίσκο με λαδόκολλα τα βάζω καμία ώρα κατάψυξη.
Και τα ρολάρω κάποια σέ τριμμένο καρύδι και κάποια άλλα σέ τρούφα σοκολάτα υγείας. Και τα απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Φτιάξτε τα πιο ωραία γλυκιά αλλά νηστίσιμα τρουφάκια, εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
1 φλιτζ. (125 γρ.) αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. (100γρ.) βερίκοκα (αποξηραμένα)
1/2 φλιτζ. (100 γρ.) cranberries
2 κτσ. νερό
4 κτσ. κακάο (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το αμύγδαλο στο μούλτι μέχρι να γίνει πούδρα.
2. Ρίχνουμε τα βερίκοκα, τα cranberries και το νερό και τα γυρίζουμε στο μούλτι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη.
3. Βγάζουμε από το μούλτι τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια των 10 γρ. το καθένα.
4. Βουτάμε στο κακάο, τινάζουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε μια ωραία βάση.
πηγη: instyle