Συνταγές
Τόσο λαχταριστά και μυρωδάτα στριφτά μπακλαβαδάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τέλεια μοναδικά κεράσματα σε ρολά μπακλαβά, με νόστιμη γεμάτη αρώματα γέμιση..
ΥΛΙΚΑ
μισο φύλλο κρούστας
250 αμύγδαλο
3 φρύγανιες
1 κουταλάκι κανέλα
λιγο γαρίφαλο
250 βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι
500 ζάχαρη
250 νερό
μισό λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
ξύλο κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα το βράζουμε για 15 λεπτά στο χαμηλό στο τέλος
Ρίχνουμε το μέλι και το λεμόνι για λίγο και σβήνουμε να κρυώσει.
Για την γέμιση
Αλέθουμε χοντρά τα αμύγδαλα που τα έχουμε καβουρδισμένα μετά την φρύγανα και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο με ενα πινελο δύο φυλλα, τα βουτυρώνουμε
Ρίχνουμε το μίγμα απο την μια άκρη ως την αλλη πανω στην αρχή του φύλλου με μια βελόνα του πλεξίματος χοντρή την ακουμπάμε στην αρχή του φύλλου και το τυλίγουμε τεντώνοντας
Όταν τελειωσει το βαζουμε στο ταψί ετσι γινονται ολα τα ρολακια
Στο τελος τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 στο αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγαζουμε και τα σιροπιάζουμε…
Η Συνταγή είναι από κ. Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.