Συνταγές
Τα πιο ανεπανάληπτα τυροπιτάκια κουρού είναι αυτά
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
50 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ.ηλιελαιο
150 γρ.γιαουρτι
1 αυγό
350 γρ.αλευρι που φουσκώνει μόνο του ( φαρίνα)
Γέμιση
100 γρ.τυρι κίτρινο
150 γρ.τυρι φέτα
1/2 αυγό
Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
Επάλειψη
1/2 αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο,το γιαούρτι, το αυγό,τη φαρίνα.Το κάνουμε ζυμαρακι. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Παίρνουμε, λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με το χέρι μας στην παλάμη, βάζουμε λίγη γέμιση και φτιάχνουμε ,το τυροπιτακι.Κανουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει, η ζύμη και η γέμιση.
Αλείφουμε,από πάνω, με το αυγό και βάζουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β. στον αέρα,στη μεσαία σχάρα,για 20λ.περιπου.
Νόστιμη συνταγή από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Γιάννου Βαλιανου”
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα και λαχταριστά κουρού – χρυσοψημένα και τραγανά.
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μια κόκκινη φαρίνα ,
ενα γιαούρτι στραγγιστο κ ένα βιταμ
Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε την ζύμη
Ετοιμάζουμε κ την γέμιση με
250 γρ φέτα, 3 αυγά εκ των οποίων τα δύο μπαίνουν στην γέμιση κ το τρίτο το χρησιμοποιούμε για επάλειψη πριν τα φουρνισουμε
(Η γέμιση γίνεται κ με άλλες παραλλαγές)
Προσθέτουμε λίγο αλάτι κ πιπέρι
Ψήνουμε 20′ στους 170 βαθμούς μέχρι να χρυσισουν
Τα κλείνουμε πιέζοντας ελαφρά με το πηρουνι για να μη χυθεί η γέμιση
*Δοκιμάστε αντί για βιταμ, βούτυρο γάλακτος (250 γρ κ λιωμένο.). Γίνονται θεϊκά
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.