Connect with us

Συνταγές

Τούρτα σοκολάτα, εξαιρετικά απολαυστική! Με βελούδινη υφή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά..

Published

on

181792685 763338991005449 3108762098262564569 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (έψησα σε φόρμα στρογγυλή 23 εκατ., ύψους 10 εκατ.)

280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ ζάχαρη
65γρ κακάο-κοσκινισμένο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. σόδα φαγητού
¾ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 σωληνάκια
2 αυγά, μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
250 ml καυτό, φρέσκο καφέ φίλτρου (ή βραστό νερό με 1 ½ κ.σ. στιγμαίο καφέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη ντύνουμε -πάτο και πλευρά- με αντικολλητικό χαρτί που κόβουμε στις διαστάσεις της και ξαναβουτυρώνουμε ελαφρά..

Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι- μπέϊκινγκ-σόδα-αλάτι-βανίλια σε μεγάλο μπωλ.Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη.
Σε δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το γάλα,προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι και χτυπάμε με αυγοδάρτη σε ενιαίο μίγμα.

Σε τρίτο μπωλ διαλύουμε καλά το κακάο στον καυτό καφέ και αδειάζουμε στο μπωλ με τα αυγά ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε το σοκολατένιο μίγμα στο μπωλ με το αλεύρι, ανακατεύουμε με κουτάλα και γεμίζουμε τη φόρμα μας.

Ψήνουμε στην προτελευταία θέση από κάτω για 50-55 λεπτά.Κάνουμε το τεστ της βελόνας να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε τη φόρμα να σταθεί στον πάγκο 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Όταν κρυώσει πλήρως το παντεσπάνι τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.Επειδή βιαζόμουν το άφησα μόνο 1 ώρα.Είναι καλύτερο όμως να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ
350 γρ βούτυρο αγελαδινό- μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 συσκευασία (200 γρ) τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια-σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ κακάο-κοσκινισμένο
2 κ.γλ βανίλια υγρή ή σε μορφή πάστας
550 γρ ζάχαρη άχνη ( περασμένη 2 φορές από μούλτι/μπλέντερ)
50 ml γάλα- σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Στον κάδο της κουζινομηχανής ή με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε 2-3 λεπτά.Ρίχνουμε σε 2-3 δόσεις το κακάο και το γάλα και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και χτυπάμε 3-4 λεπτά να πάρουμε ένα αφράτο σοκολατένιο μίγμα.
Σε μια σακούλα κορνέ 30 cm τοποθετούμε λεία στρογγυλή μύτη (νούμερο μύτης 12 mm ).

Σε μια άλλη σακούλα 30 cm τοποθετούμε μύτη κορνέ καλάθι για τα πλαϊνά της τούρτας
Σε μια τρίτη 30 cm τοποθετούμε μύτη για τριαντάφυλλα (νούμερο μύτης 1Μ)

Γεμίζουμε τις σακούλες με το φρόστινγκ, στρίβουμε να κλείσουν από πάνω και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο στο ψυγείο να σφίξουν 15-20 λεπτά. Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και να τις βγάλουμε από το ψυγείο να μαλακώσουν λίγο πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
ΤΕΛΙΚΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ-προαιρετικά λίγη σφιχτή μαρμελάδα φράουλα/κεράσι

Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση σε δύο δίσκους.Χρησιμοποίησα το ειδικό εργαλείο με σύρμα για να έχω ισόπαχο αποτέλεσμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού.
Με φαρδιά σπάτουλα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι.Αν έχουμε μια ωραία σφιχτή μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι αλείφουμε πρώτα μια ελαφρά στρώση πάνω του.Συνεχίζουμε σχηματίζοντας γύρω -γύρω στην άκρη του ένα χονδρό κορδόνι με τη στρογγυλή μύτη κορνέ. Θα αποτελέσει ανάχωμα για να μην ξεχειλίσει η γέμιση από τα πλάγια όταν την προσθέσουμε.Με το ίδιο κορνέ γεμίζουμε με φρόστινγκ όλο το κενό που σχηματίζεται.

Προσεχτικά μεταφέρουμε και τοποθετούμε επάνω του τον δεύτερο δίσκο.
Αλλάζουμε σακούλα και με τη μύτη κορνέ καλάθι διακοσμούμε τα πλαϊνά.

Με την τρίτη σακούλα σχηματίζουμε τα τριαντάφυλλα πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει τουλάχιστον 2 ώρες πριν την κόψουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές39 λεπτά ago

Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές45 λεπτά ago

Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!

Συνταγές3 ώρες ago

Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!

Συνταγές5 ώρες ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές7 ώρες ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές9 ώρες ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές11 ώρες ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές1 ημέρα ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές2 ημέρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές2 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα2 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές2 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές2 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές2 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές3 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές3 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές4 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Exit mobile version