Συνταγές
Τεμπελόπιτα με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί … Υπέροχη πίτα, νοστιμότατη και καλοφτιαγμενη με τέλεια υλικά
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού bakin powder
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 250γρ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
350 γραμμάρια σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 400 γραμμάρια φέτα( εγώ έβαλα κατσικίσιο) θρυματισμένη πιπέρι λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο (ή το ηλιέλαιο), τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το bakin powder και το αλεύρι.
Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Παίρνουμε τη φόρμα για το κέικ, και με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα την μακρόστενη για το ψωμί( εγώ έκανα διπλή δώσει και το έκανα σε ταψί. ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170/180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ωραιότατη αλευρόπιτα ή τεμπελόπιτα γευστική – καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι από κ. Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 χούφτες αλεύρι
2 αβγά , αλάτι , πιπέρι
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Βούτυρο και 250 γραμμάρια φέτα
Μια ντομάτα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε ένα χυλό και προσθέτουμε το μισό τυρί
Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί
Ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε επάνω το υπόλοιπο τυρί , κομματάκια βούτυρο και την ντομάτα
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μια ώρα περίπου
20 λεπτά πριν σβήσουμε αλείφουμε πάνω με ελαιόλαδο και τριμμένο σκόρδο ( δίνει γεύση και μυρουδιά υπέροχη) και την ψήνουμε μόνο απο κάτω.
Την αφήνουμε πάντα τουλάχιστον μισή ώρα να τραβήξει.
Η Συνταγή είναι από κ. Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.