Συνταγές
Τα πιο ζηλευτά και πεντανόστιμα κουλούρια θεσσαλονίκης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα κίτρινο ζυμωτό
1 φακ ξερή μαγιά
1 μπαίηκιν
2 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο
600 ml περίπου νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αποβραδίς η διαδικασία ζυμώματος.
Σε λεκάνη όλα τα στεραιά υλικά μαζί.Προσθέτουμε το νεράκι πρώτα τα 500 ml και μετά λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.Μαζεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ζύμωμα..
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Το πρωί βγάζουμε από ψυγείο αφήνουμε 2 ωρίτσες.
Παίρνουμε ζύμη σαν μικρό πορτοκάλι πλάθουμε σε μπαστούνια όλα.
Αρχίζουμε από το πρώτο και το πλάθουμε σε μακρύ κορδόνι σαν το δάχτυλο μας χοντρό.
Βουτάμε το χέρι μου στο ζαχαρόνερο και κολλάμε καλά τις 2 άκρες.Βουτάμε σε πιάτο με ζαχαρόνερο και μετά σε πιάτο με σουσάμι.
Τοποθετουμε σε λαμαρίνα με αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τα πλάσουμε όλα.Αρχίζουμε και ψήνουμε από το πρώτο ταψί στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου αναλόγως πόσο ξεροψημένα τα θέλετε..
περίπου 12 κουλούρια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”