Συνταγές
Τέλειος σιροπιαστός μπαμπάς
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 ποτήρι (του νερού) ζάχαρη (225 γρ.)
1 ποτήρι (του νερού) αλεύρι γοχ. (140 γρ.)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια (του νερού) νερό
1 ποτήρι (του νερού) ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμονιού
Σαντιγύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά πολύ καλά προσθέτοντας λίγη λίγη την ζάχαρη με τις βανίλιες μέχρι να φουσκώσουν.
Μετά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν, αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το γλυκό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20′.
Οταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και μετά ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 5′ απ’ την στιγμή που αρχίσει ο βρασμός.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό και ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε πάλι μέσα στην φόρμα να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει αδειάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα το κόβουμε σε δύο κομμάτια και βάζουμε μπόλικη σαντιγύ ανάμεσα.
Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω και στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ και κερασάκια!!!
Διατηρούμε στο ψυγείο!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.