Συνταγές
Παρά πολύ ωραίο γλυκό μπαμπάς – καλή απόλαυση
Η συνταγή είναι από Βικτωρία Νακα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 μπέηκιν πάουντερ
1 κουταλάκι κονιάκ
2 κούπες αλεύρι
Σιρόπι
1, 5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού
Σαντιγύ
2 μορφάτ τενεκεδάκι
2 φλιτζάνια μεσαίου μεγέθους τσαγιού άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μπέηκιν, το κονιάκ, την μαρέγκα και το αλεύρι το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φορμα.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το δοκιμάζουμε πάντα με την οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά αφού αρχίσει η βράση.
Αφού ψηθεί το γλυκό μας το βγάζουμε από την φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε όπως στις φωτογραφίες, το σιροπιάζουμε, κρύο το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι.
Χτυπάμε το μορφάτ να φουσκώσει, προσθέτουμε την άχνη και το γεμίζουμε.
Κρατάμε λίγο σαντιγύ εάν θέλουμε για διακόσμηση.
Εγώ το διακοσμώ με ινδοκάρυδο ή αμύγδαλα φιλέ ή κερασάκι.
Η συνταγή είναι από Βικτωρία Νακα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!