Connect with us

Συνταγές

Σπιτικό κασέρι

Published

on

93695733 2289122561381999 4241520271997009920 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Εκτέλεση είναι από κ. Aristea Mpesiri‎ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Υλικα
10 λιτρα προβειο γαλα
2 g πυτια σκονη
1 κουταλακι αλατι ψιλο
1 κουπα αλατι ημιχονδρο
3 κουπες νερο
1 τουλμπανι η μαξιλαροθηκη η ειδικό πανί το βρίσκουμε σε καταστήματα τυροκομικών προϊόντων
1 καλουπι για κασερι η ενα σουρωτηρι τρυπητο
1 θερμομετρο κουζινας

Εκτελεση
Σουρωνουμε το γαλα και το παστεριωνουμε στους 90 β
Το αφηνουμε να κρυωσει στους 38 β

Σε ενα ποτηρακι ανακατευουμε την πυτια με λιγο νερακι και με ενα κουταλακι αλατι
Τη ριχνουμε στο γαλα και ανακατευουμε

Το αφηνουμε σκεπασμενο με κουβερτα για 35 λεπτα περιπου
Οταν πηξει παιρνουμε το συρμα κουζινας κα το ανακατευουμε ετσι ωστε να κοπει σε μικροτερα κομματια

Το βαζουμε στη φωτια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να φτασει στους 50 β και να δημιουργηθει μια κολλωδες μαζα
Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και χωριζουμε τον ορο απ το τηροπηγμα δηλ ριχνουμε τον ορο που εβγαλε σε κατσαρολα

Το τυροπηγμα το παιρνουμε με τα χερια το στιβουμε και τοβαζουμε στο τουλμπανι και παταμε να βγαλει εναπομειναντα υγρα.Τοποθετουμε στο καλουπι και βαζουμε βαρος πανω του εγω εβαλα ενα μπωλ γεματο με νερο θελει το διπλασιο απο το βαρος του για 2 ωρες

Μετα τις 2 ωρες αφαιρουμε το τουλμπανι γυριζοντας το αναποδα και βαζουμε το βαρος για αλλες δυο ωρες απο κατω εχουμε μια λεκανη για να πεφτουν τα υγρα
Ζεσταινουμε τον ορο στους 60 β και το βουταμε μαζι με το καλουπι μεσα για 3 λεπτα

Ετσι δημιουργουμε μια ασπιδα θωρακιζοντας την επιφανεια του
Την αλλη μερα αφαιρουμε το καλουπι και αρχιζουμε το αλατισμα

Βραζουμε το νερο με το αλατι και οταν κρυωσει αλειφουμε την επιφανεια του τυριου
Μετα απο δυο μερες αλειφουμε και απο το αλλο μερος

Ετσι περνάνε 14 μερες αλατιζοντας μ αυτο τον τροπο
Μετα αλατιζουμε καθε τρεις μερες μεχρι να περασει ενας μηνας

Μετα το αποθηκευουμε σε δροσερο μερος πανω απο 10 β η στο ψυγειο το τοποθετουμε σε μισ στρογγυλη ξύλινη βάση
Αν δειτε μουχλα στην επιφανεια τουτυριου μην ανησυχησετε ειναι φυσικο φαινομενο στην ωριμανση.Την καθαριζουμε με αλατονερο με ενα πανακι

Χρονος ωριμανσης 1 μιση μηνας

Συμβουλη
Οσο πιο πολυ καθησει τοσο πιο καλο γινεται
Τα σκευη που θα χρησιποιησουμε πρεπει να ειναι πεντακαθαρα διοτι το γαλα ειναι πολυ ευαισθητο και μπορει ανα πασα στιγμη να κοπει να χαλασει δηλαδη

Η Συνταγή είναι από κ. ΡΕΑ “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές15 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές17 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές19 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές21 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version