Ορεκτικα
Οι συγκεκριμένες πατατοκροκέτες είναι μακράν οι καλύτερες από όλες όσες έχεις δοκιμάσει
Υπέροχοι πατατοκροκέτες με λιωμένο κασέρι που θυμίζουν κεφτέδες. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι, για μεζεδάκι με παρέα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
4 πατάτες
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
1 έως 2 κουταλιές νισεστέ
μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο
λίγο κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους
φρυγανιά τριμμένη
πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας είναι να βράσουμε 4 πατάτες.
Κατόπιν τις καθαρίζουμε με το μαχαίρι και τις βάζουμε σε ένα μπωλ.
Με ένα πηρούνι λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε στη συνέχεια ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο και ένα αυγό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπωλ τον ψιλοκομμένο μαιντανό και την τριμμένη γραβιέρα.
Ζυμώνουμε τώρα τα υλικά στο μπωλ με τα χέρια μας.
Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος προσθέτουμε στο μίγμα 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ.
Παίρνουμε με τα χέρια μας μία μικρή ποσότητα από το μίγμα και την πατάμε με τα χέρια μας να ισιώσει και να γίνει σαν μικρή πίτα.
Βάζουμε στο κέντρο της μερικά κυβάκια από το κίτρινο τυρί, και κλείνουμε κατόπιν την πίτα ,κάνοντάς την στρογγυλή και φτιάχνοντας έτσι την πρώτη κροκέτα. Ακολουθούμε την ίδια μέθοδο έως ότου να γεμίσουμε με κροκέτες μία πιατέλα.
Σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος αδειάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και την πασπαλίζουμε με πάπρικα. Ανακατεύουμε για λίγο να πάει η πάπρικα σε όλη την φρυγανιά.
Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε δύο αυγά.
Ρίχνουμε τις κροκέτες στο μπωλ με τα αυγά και με ένα πηρούνι τα γυρίζουμε μερικές φορές ώστε να αλειφτούν καλά.
Το επόμενο βήμα, είναι να βάλουμε τις κροκέτες στο πιάτο με την φρυγανιά. Τις γυρίζουμε να πασπαλιστούν αρκετά. Μπορούμε επίσης να τις πασπαλίσουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε τις κροκέτες προσεκτικά στο τηγάνι και τις αφήνουμε να τηγανιστούν έως ότου να πάρουν χρώμα.
Τότε, είναι έτοιμες και τις βγάζουμε από το τηγάνι. Τις βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί για να πάρουν το λάδι από τις κροκέτες.
Μετά και από αυτό, οι κροκέτες μας είναι έτοιμες να τις σερβίρετε.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα μπορείτε απλα να απολαύστε το μεζέ πατατοκροκέτες!
Δείτε όλη την διαδικασία με αναλυτικά βήματα στο παρακάτω βίντεο :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics – Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο !