Συνταγές
Θεσπέσια κασερόπιτα με κρέμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 ποτ κρασιού λάδι
2 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1 ποτ νερό χλιαρό
700 γρ αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το λάδι και το τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα προσθέτω το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.χωριζω σε τεσσερα μπαλάκια σκεπάζω και αφηνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την κρεμα
1λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ βουτηρο
2 αυγά
400γρ κασέρι τριμμένο
100γρ γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να βρασει Ρίχνουμε το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατέυουμε μέχρι να πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά ριχνουμε τα αυγά το βούτυρο το κασέρι την γραβιέρα και ανακατέυουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε δύο φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα την κρέμα τριβουμε και λίγο κασέρι ακομα και δύο φύλλα επάνω. Αλείφουμε με λίγο λάδι και σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.