Πιτες
Αφράτα και λαχταριστά κασερόψωμα, που πρέπει να τα τιμήσετε!
Φανταστικά στην όψη και λαχταριστά! Όπως πάντα μια μοναδική και ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα κασερόψωμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml. νερό
200 ml. γάλα
1 αυγό+1 ασπράδι
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
κρόκο αυγού
βούτυρο
κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάζαρι, σε ένα μπωλ με το νερό και το γάλα.
Προσθέτουμε το αυγό με το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε λίγο αλάτι, το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και δουλεύουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπωλ με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
Μετά από αυτό τον χρόνο, λαδώνουμε τον πάγκο και δουλεύουμε τη ζύμη.
Την χωρίζουμε σε 20 έως 25 μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε σε φύλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κάνουμε σε σχήμα κορδόνι.
Τοποθετούμε ανά 2 κορδόνια χιαστί και τα τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πινέλο και προαιρετικά τοποθετούμε επάνω τους μικρά κομμάτια βούτυρο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “κασερόψωμα”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics