Connect with us

Πιτες

Σπιτική Κασερόπιτα με χειροποίητο φύλλο, όπως το έκανε η Γιαγιά μας!

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη: 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 ml ελληνικού ελαιολάδου 20 ml ξύδι λευκό κρασί 10 g ζάχαρη 1 ½ κουταλάκι αλάτι 210 ml νερού 200 ml ελαιολάδου, για βούρτσισμα Για το γέμισμα: 3 κουταλιές ελαιόλαδο 150 γρ. φέτα θρυματισμένη 250 γραμμάρια τριμμένο κασσέρι 200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι 2 αυγα […]

Published

on

4B19FEA3 72D2 4421 B94B 06294E89C798 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml ελληνικού ελαιολάδου
20 ml ξύδι λευκό κρασί
10 g ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι αλάτι
210 ml νερού
200 ml ελαιολάδου, για βούρτσισμα

Για το γέμισμα:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα θρυματισμένη
250 γραμμάρια τριμμένο κασσέρι
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγα
μια γενναιόδωρη ποσότητα φρεσκοτριμμένου πιπεριού
αλάτι

Εκτέλεση:

Για τα φύλλα:
Χτυπήστε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό για 5 λεπτά σε ένα μίξερ, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα αγκίστρο. Εάν δεν έχετε μίξερ, ανακατέψτε με τα χέρια σας και ζυμώστε για 5 λεπτά.

Όταν η ζύμη ανοιγει ωραία και δεν κολλάει τις πλευρές του μπολ, τότε είναι έτοιμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Εάν δεν είναι, χτυπήστε για άλλα 5 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη, μεταφέρετε σε άλλο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στην άκρη για να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα συστατικά γέμισης. Ανακατέψτε και η γέμιση είναι έτοιμο!

Πώς να ανοίξετε τα φύλλα:

Προθερμάνετε τον φούρνο στον ανεμιστήρα 190 βαθ. C. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, μεταφέρετε σε ένα πάγκο και κοψτε την σε 6 ίσα μέρη.

Πασπαλίστε λίγο σιμιγδάλι ή αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και αρχίστε να ρίξτε το πρώτο από τα 6 κομμάτια ζύμης. Θέλετε λοιπόν να γίνει όσο το δυνατόν λεπτότερο.

Εάν η ζύμη σας είναι πολύ κολλώδης, πασπαλίστε με λίγο περισσότερο σιμιγδάλι ή αλεύρι και συνεχίστε με ένα πλάστη να ανοιγετε το φύλλο.

Πάντοτε κυλήστε τον πλάστη προς το μέρος σας για να εξαπλωθεί όλο και περισσότερο η ζύμη.

Συνεχίστε και ανοίξτε τα κομμάτια της ζύμης με τον ίδιο τρόπο. Βουρτσίστε ένα στρογγυλό ταψί ψησίματος των 30 cm με ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο από τα 6, για να καλύψετε το ταψί, επιτρέποντάς του να πέσει έξω από το ταψί το φύλλο. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και επαναλάβετε με άλλα 2 , για να δημιουργήσετε την κάτω κρούστα.

Πασπαλίστε με ελαιόλαδο αλλά Μην το βουρτσίζετε το φύλλο έτσι ώστε να μην κολλούν μεταξύ τους και να μπορούν να δημιουργηθούν θύλακες αέρα μεταξύ τους. Αυτό κάνει την πίτα τραγανή!

Θα χρειαστείτε περίπου 200 ml ελαιολάδου για όλο το φύλλο. Προσθέστε τη γέμιση, απλώνοντας την ομοιόμορφα σε όλη τη βάση του φύλλου. Πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο.

Καλύψτε τη γέμιση με τα άλλα 3 φύλλα ζύμης, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία όπως και πριν. Γυρίστε τις άκρες πάνω με τα δάχτυλά σας και πιεστε να μπουνε γύρω από την πίτα σαν ένα στεφάνι.

Κάντε σχισμές με ένα κοφτερό μαχαίρι και πασπαλήστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήστε για 45-60 λεπτά, ή μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρέστε από το φούρνο και κόψτε σε κομμάτια.

ΠΗΓΗ: xrysoskoufaki.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές28 λεπτά ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές2 ώρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές4 ώρες ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές6 ώρες ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές8 ώρες ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές10 ώρες ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές12 ώρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές1 ημέρα ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα1 ημέρα ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές1 ημέρα ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές1 ημέρα ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές1 ημέρα ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές2 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές2 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές2 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές3 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα3 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Exit mobile version