Συνταγές
Ιδιαίτερης νοστιμιάς σμυρνέικα σουτζουκάκια
Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα σουτζουκάκια και μάλιστα με συνταγή από τη Σμύρνη; Έλα να δούμε πως θα τα φτιάξουμε μαζί με μία πεντανόστιμη κόκκινη σάλτσα που θα σε κάνει να καταναλώσεις το μισό καρβέλι ψωμί! Καλή απόλαυση!
Υλικά
3-4 φέτες ψωμί
300 ml. κόκκινο κρασί
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
1-2 σκελίδες σκόρδο
50 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο
Για τη Σάλτσα
500 γρ. σάλτσα
Αλάτι-Πιπέρι
50 ml. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινό
200 ml. νερό
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε στην αρχή το μπαγιάτικο ψωμί στο κρασί.
Παίρνουμε ένα μπολ και στον κιμά βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, το σκόρδο, (που έχουμε ήδη πολτοποιήσει στο μούλτι), το ψωμί, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο περισσότερο δουλεύουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα σουτζουκάκια.
Αρωματίζουμε με το κύμινο.
Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Εν συνεχεία, σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε μέχρι που να δέσει η σάλτσα.
Ιδανικά σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ρύζι.
Υπάρχουν αρκετές συνταγές για να φτιάξεις σμυρνέικα σουτζουκάκια ακριβώς όπως της γιαγιάς… Ποια σου αρέσει περισσότερο;