Συνταγές
Τι λαχταριστό φαγητό – Τα ωραιότερα σμυρνέικα σουτζουκάκια που θα έχετε φτιάξει
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-ψίχα ψωμιού 2 φέτες μουλιασμένες σε κρασί
-1 κοφτό κτγ. κύμινο
-αλάτι
-πιπέρι
-ελαιόλαδο
-αλεύρι
Εκτέλεση
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα περνάμε από το αλεύρι, τα τηγανίζουμε για λίγο ελαφρά .
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι και σβήνουμε με λίγο κρασί, προσθέτουμε 3 κτσ. σπιτική σάλτσα και μια πελτέ, 5 κόκους μπαχάρι και λίγο νερό.
Βράζουμε για 5 λεπτά, τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρουμε με πατάτες πουρέ και ρύζι.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
-350 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
-150 γρ. αλεύρι ζυμωτό
-300 γρ. νερό
-30 γρ. ηλιέλαιο
-10 γρ. αλάτι
-10 γρ. ζάχαρη
-25 γρ. νωπή μαγιά ή 9 γρ. ξηρή μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 5-6 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 κομμάτια των 120 γρ., φτιάχνουμε μπαλάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ελαφρά αλευρωμένο και σκεπάζουμε για 45 – 60 λεπτά να φουσκώσουν.
Ανοίγουμε τα ζυμαράκια μας σε πιτούλες μία- μία πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τις τοποθετούμε στην καυτή καθαρισμένη σχάρα 3-4 μαζί γιατί μέχρι τόσες χωράει για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο τις θέλουμε ψημένες.
Αν θέλουμε αφού κρυώσουν λίγο τις αποθηκεύουμε σε πλαστική σακούλα στην κατάψυξη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”