Συνταγές
Τα ωραιότερα που θα έχετε φτιάξει – Θαυμάσιο, νοστιμότατο με σούπερ παρουσίαση σουτζουκάκια…
Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-ψίχα ψωμιού 2 φέτες μουλιασμένες σε κρασί
-1 κοφτό κτγ. κύμινο
-αλάτι
-πιπέρι
-ελαιόλαδο
-αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλαθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα περνάμε από το αλεύρι, τα τηγανίζουμε για λίγο ελαφρά.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι και σβήνουμε με λίγο κρασί, προσθέτουμε 3 κτσ. σπιτικη σάλτσα και μια πελτέ, 5 κόκκους μπαχάρι, λίγο νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρουμε με πατάτες ή πουρέ ή ρύζι.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Πολύ νόστιμα κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια – γίνονται εξαιρετικά
Η συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ:
1 φλυτζ. ηλιέλαιο, 1 φλυτζ. ρετσίνα, 1 κτγ. αλάτι, 1 φαρίνα+1/2 φλυτζ. αλεύρι γοχ.
Για την ΓΕΜΙΣΗ
Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, 1 ντομάτα, και 1/2 κονσέρβα μανιτάρια, όλα ψιλοκομμένα, μαιντανό, ρίγανη, και αλατοπίπερο.
Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνά και κρύα.
Ζυμώνουμε βάζοντας πρώτα τα υγρά και μετά το αλεύρι & αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα γεμίζουμε.
Αλοίφουμε με 2 κρόκους χτυπημένους και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
1 φλυτζάνι=1 κόκκινο φλυτζάνι του νεσκαφέ
Ειδικά αν έχεις κιμά που περίσσεψε, είναι η καλύτερη ιδέα για να τον αξιοποιήσεις φτιάχνοντας σπιτικά κιμαδοπιτάκια – Νόστιμα και τραγανά!
Η Σσγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.