Ορεκτικα
Έρχετε ο χειμώνας – Φτιάξε πανεύκολα σπιτικές πιπεριές σε βάζα – η επιτυχία είναι σίγουρη!
Μια υπέροχη ιδέα για λαχανικά καλοκαιριού τον χειμώνα – βολεύει να την κάνεις κάθε καλοκαίρι με αυτήν την εκδοχή με πιπεριές σε βάζα ή σε τουρσί που γίνονται εξίσου όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί, ότι χρώμα επιθυμείτε
σκόρδο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
ξύδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πιπεριές σε απλό ταψί ή σιλικονούχα φόρμα και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κατόπιν, τις βάζουμε σε ένα τάπερ για να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη φλούδα από τις πιπεριές.
Tις βάζουμε σε ένα τάκο και τις κόβουμε.
Αποστειρώνουμε τα βάζα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βάζουμε τα κομμάτια από τις πιπεριές σε βάζο χωρίς να τις πιέσουμε ιδιαίτερα και κατόπιν ρίχνουμε 4 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο, το σκόρδο, 2 κουταλιές ξύδι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και προσεκτικά στην επιφάνεια του βάζου.
Κλείνουμε τα βάζα και τα ανακατεύουμε ελαφρώς να διαλυθεί το αλάτι.
Σε μία κατσαρόλα, στρώνουμε μία πετσέτα και βάζουμε μέσα τα βαζάκια.
Βράζουμε νερό, και το αδειάζουμε έως ένα δάχτυλο κάτω από τα καπάκια των βάζων. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και τέλος τα αποθηκεύουμε σε ένα δροσερό μέρος.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να απολάυσετε τώρα “πιπεριές σε βάζα”. Καλή σας επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ με όλα τα βήματα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού