Συνταγές
Πανέμορφα και πεντανόστιμα ατσμα
Σε πολλές και διάφορες γεύσεις με λουκάνικο βραστό , τυρί και αυγό αλλά και μερέντα. Μπορούμε να φτιάξουμε τα ατσμα και να αποθηκευτούν στη κατάψυξη για να ψηθούν άλλη μέρα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιες της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλια της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελλακια ξερή ,
2 αυγα (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή αλλιώς γάλα).
1 κιλό + 50-100γρ αλεύρι σκληρό η γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ Ατσμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε ( ένα νόστιμο παράδειγμα είναι με κατσικίσιο τυράκι και αυγό με λουκάνικο βραστό και μερέντα) .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικο χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα. Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος( εγώ βάζω γάλα) ρίχνουμε και ψήνουμε περίπου στους 180-190 αντιστασεις χαμηλα το ταψι μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”