Συνταγές
Εκτός από κουραμπιέδες και μελομακάρονα, φέτος δίπλες με ούζο…
Η Συνταγή είναι από Anna Mouxlianitou Kamioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 αυγά, 1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι, 1 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη, 1 φλυτζάνι ούζο, 2 βανίλιες και αλεύρι ρίχνουμε σιγά- σιγά να το βλέπουμε
Σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, ξύλο κανέλα, φλούδα πορτοκάλι ή λεμόνι να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την ζύμη με αλεύρι όσο πάρει, να είναι λίγο προς σκληρή.
Στο τέλος 2 φλυτζάνια μέλι, αφού τηγανίσουμε, βουτάμε τις δίπλες στο σιρόπι.
Από πάνω ρίχνουμε μέλι, καρύδια.
Το ούζο μοσχομυρίζει στην ζύμη.
Η Συνταγή είναι από Anna Mouxlianitou Kamioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραία ατσμά τέλεια φτιαγμένα με καταπληκτική ζύμη..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. χλιαρό γάλα
300 γρ. ηλιέλαιο
3 κτσ. ζάχαρη
1,5 κτσ. αλάτι
2 πακέτα, (50 γρ.) φρέσκια μαγιά ή δύο φακελλάκια ξερή
2 αυγά, (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κτσ. κρέμα γάλακτος)
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 25 “ψωμάκια” και μέσα βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν ή μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και λίγο μαύρο σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”