Συνταγές
Και στις χαρές πάντα φτιάχνουμε δίπλες – Σκέτη απολαύση!!
Η συνταγή είναι από Θεοφιλιδου Ειρήνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε 3,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
2 βανίλιες
Ένα κτγ. σόδα κοφτό
Μια πρέζα αλάτι, μισό κιλό μέλι, ένα ποτήρι νερό
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές στην μεσαία ταχύτητα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την βανίλια 5 λεπτά, τα αναμιγνύουμε ρίχνοντας και την σόδα και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά- σιγά και λαδώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή να μην κολλάει, ξεκούραση για μισή ώρα.
Έπειτα ανοίγουμε σε λεπτό φυλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε επάνω σε μια πετσέτα, ζεσταίνουμε το λάδι και τις ρίχνουμε μια- μια, μόλις σχηματίσουν φουσκάλες τις ρολάρουμε με την βοήθεια ενός πηρουνιού και μόλις ροδίσουν τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το νερό στο μέλι περιχύνετε και πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα- γαρύφαλλα.
Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα σχέδια με την ζύμη αυτή.
Η συνταγή είναι από Θεοφιλιδου Ειρήνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία.