Συνταγές
Ωραίοι συνδυασμοί γεύσεων!!! Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά
Η συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Βραζουμε σε κατσαρόλα ένα φάκελο 500γρ. πένες
Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε:
-τρεις πιπεριές κέρατο
-10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
-10 φέτες γκούντα
-10 φέτες κασέρι
-10 φέτες έμενταλ
-μισό κιλό φέτα
-10 φέτες μπέικον
-10 μικρά λουκανικάκια Φραγκφούρτης
-2 κτσ. γιαούρτι στραγγιστό
-μια συσκευασία μανιτάρια
-10 ντοματίνια
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο πυρέξ.
Ρίχνουμε το μείγμα με όλα τα υλικά και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
Από πάνω απλώνουμε μπεσαμέλ Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
Η συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πένες με πιπεριές μανιτάρια και σος Φιλαδέλφεια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά
για άτομα:
-500 γρ. πέννες
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη
-1 κίτρινη πιπεριά κομμένη
-1 συσκευασία άσπρα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
-175 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
-80 γρ. κρέμα γάλακτος light
-τριμμένη παρμεζάνα
-5 κτσ. ελαιόλαδο
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-βασιλικό φρέσκο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες για 9 έως 10 λεπτά al dente. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρουμε το σκόρδο, κατόπιν τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί τύπου Φιλαδέλφεια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνουμε 2 λεπτά πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και λίγη παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε πιάτο με μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπερι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”