Συνταγές
Πένες με μπέικον κρέμα γάλακτος και πέστο Βασιλικού στο φούρνο..! Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες al dente
Τις βάζουμε κάτω από το νερό να στραγγίσουν καλά και μετά τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
κόβουμε 10 φέτες μπέικον σε κομμάτια και 400gr σκληρό τυρί Δανίας ανακατεύουμε να πάει παντού στο πυρεξ .
Σε ενα μπολ ρίχνουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές του γλυκού πέστο Βασιλικού
διαλύουμε καλά το πέστο μέσα στην κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα μακαρόνια με αυτό
ανακατεύουμε να πάει παντού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να κάνει μία ωραία κρουστά .
σερβίρουμε ζεστά.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Πένες με σάλτσα από λουκάνικα
Υλικά για 2-4 άτομα
1 κιλό ντομάτες
300 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράστε τα λουκάνικα με λίγο λάδι. Όταν βράσουν βγάλτε τα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστό.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τη ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε και τα κομμένα λουκάνικα.
Στο τέλος βάλτε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σκοπός είναι να μην ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις μαζί, αλλά να παραμείνουν ξεκάθαρες.